Grøn energi er vejen frem

18. marts 2020

Som du sikkert allerede er klar over, har den globale opvarmning taget overhånd de seneste år. Gletsjere smelter, havniveauet stiger og dyr presses mod koldere egne. Mennesket påvirker vores klimaændringer ved, b.la. at brænde fossile brændstoffer som tilføjer store mængder drivhusgasser, hvilket øger den globale opvarmning.

Hvis du er en af dem, der forsøger at finde en måde, at blive mere miljøvenlig og spare penge på længere sigt, så vil investeringer i vedvarende grøn energi være et godt valg.

 

Hvad er vedvarende energi?

Vedvarende energi, er energi, som er genereret af naturlige processer, hvilket er sollys, geotermisk varme, vind mm. Disse energikilder er uudtømmelige og man vil aldrig løbe tør i modsætning til fossile brændstoffer. Der er mange former for vedvarende energi, hvilket også er nævnt. De fleste af disse energikilder afhænger af sollys – udover geotermisk varme og tidevands kraft. Sollys eller solenergi kan bruges til opvarmning, belysning af boliger og andre anvendelser.

Her er 7 fakta om vedvarende energi du kan dele med andre:

  • Vandmøllen blev engang brugt til at generere strøm
  • En dæmning er en visuel præsentation af et batteri
  • Grøn energi er en ny og kommende industri som vil skabe jobs
  • Costa Rica bruger kun grøn energi
  • En vindmølle kunne drive en lille by
  • Grøn energi er mere pålidelig end et elnet
  • Solen er alt, hvad vi har brug for

 

Miljøvenlig på mange måder

Der findes mange muligheder, hvis man gerne vil bidrage lidt til miljøet, uden man skal investere i for meget. Takket være en masse teknologi er der mange miljøvenlige måder.
Hvis du ofte glemmer at slukke lyset, når du forlader huset, så kan Phillips hue belysning være en fantastisk mulighed for dig. Ved at benytte sig af Phillips hue belysning, vil det give dig mulighed, for at styre dine lys fjernt gennem energieffektive LED-pære. Lamperne styres via Wi-Fi, så du kan nemt tjekke, om dine lys er slukket via en app på din telefon, også selvom du allerede er gået ud ad døren.

Uanset om du prøver at bidrage til klimaændringer eller bare gerne vil spare på din elregning, er det vigtigt at vide, hvor meget strøm dit hjem rent faktisk bruger. Det er her en energimåler kommer ind i billedet. Energimåleren er knyttet til din elmåler og giver dig mulighed for at spore dit strømforbrug. Dataene leveres til en app på din telefon og vises som grafer. Du kan endda identificere, hvor i rummet du bruger mest strøm og på den måde spare energi.

Opvarmning og afkøling udgør en stor del af energiforbruget. Der findes smarte termostater som sigter mod at øge energibesparelsen ved at automatisere opvarmning og afkøling. Den sporer dine daglige rutiner og temperaturindstillinger for automatisk at planlægge opvarmning og afkøling og den bruger mindre energi, når du ikke er hjemme.

 

Solceller

Der er en masse ting man kan gøre i hjemmet, som kan spille en rolle for miljøet. En af de lidt større ting kan være solceller. En solcelle er en elektronisk enhed, der fanger sollys og gør det direkte til elektricitet. Hvis du har basale energibehov, vil den bedste løsning være at skifte til solceller. Solcelle energi repræsenterer en ren og grøn energikilde. Med andre ord, frigiver solcelle energi ingen drivhusgasser. Det er derfor sikkert og miljøvenligt. Ved at installere solceller på taget eller i gården/haven, hjælper du ikke kun miljøet, men du får også en økonomisk gevinst på længere sigt. Du skal dog sørge for at bruge et pålideligt firma til at installere dine solceller. Dårligt arbejde kan beskadige dit tag og en god elektriker vil vide, hvordan man installere korrekt.

 

Grøn energi har aldrig været nemmere og det er ingen hemmelighed, at fremtiden vil byde på vedvarende grøn energi. Du vil blive overrasket over, hvor mange muligheder der er tilgængelige i dag.