Gør det selv-tagarbejde

17. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Der er flere faktorer såsom sol, vind, regn og blæst, der har spillet en vigtig rolle i tagets levetid, når man skal beslutte, om taget skal skiftes. Hvis man ønsker at nedbringe sin varmeregning, kan det meget vel være en god ide at kigge op og overveje standen af ens tag. Hvis dette er tilfældet, kan det derfor være meget relevant for dig at kontakte en tømrer. 

 

Undersøg de forskellige tag-alternativer

Når det kommer til at vælge tag, kan det godt være en jungle for den enkelte, da der er mange muligheder, herunder hører bl.a. betontag, eternittag, skifertag, ståltag og tegltag. 

 

Betontaget

Hvis man er på udkig efter holdbarhed, er betontaget en favorabel mulighed, da dette er produceret til det danske vejr, der kan modstå vind og vejr bedre end teglsten f.eks. 

 

Eternittaget

…. er meget udbredt i Danmark til især småhuse, fritidshuse og erhvervsbyggerier. En fordel ved at vælge denne form for tag er, at det er forholdsvist let at lægge og er heller ikke særlig bekosteligt relativt til tagsten eller skiferfliser.  

 

Skifertaget

.. er karakteriseret ved, at det findes i to varianter: Natur- og fibercementskifer. Mange hævder, at man har et tag for livet, hvis man vælger at investere i et skifertag. Man skal dog være opmærksom på, at det prismæssigt ligger lidt højere end andre alternativer. 

 

Ståltaget

.. er et super godt valg, hvis man ønsker et flot modstandsdygtigt tag. Ståltaget ligger ikke i den dyre ende af tagalternativerne og udover penge, sparer man også tid på selve taglægningen, da tagpladerne er større, hvorfor der ikke skal lægges så mange plader. 

 

Tegltaget

…har et meget karakteristisk udseende med sine naturlige farver, hvilket er ensbetydende med, at taget ikke falmer med tiden. Fordelene ved at vælge tegltaget er, at man får et tag, der er dansk produceret med en lang levetid og i god kvalitet.  

 

Komplekst arbejde 

Taglægning er et komplekst stykke arbejde, og det er derfor en god ide at få hjælp af en professionel tømrer med kompetencerne til arbejdet. 

Man skal være opmærksom på, at taglægningsprocessen i gennemsnit koster 181.125 inkl. moms med forudsætningerne om, at huset er 180 kvadratmeter og taget 207 kvadratmeter med en hældning på 30 grader.