Gode råd til bryllupsmusik

14. januar 2021

Hvis du har været til et bryllup før, har du måske lagt mærke til, hvor meget musikken kan påvirke seancens stemning. Brylluppet er en fejring af brudeparret, men det er lige så meget en fest for alle, der er blevet indbudt, og en ægte fest kræver musik, som sætter rammerne for, hvordan aftenen skal forløbe. Det kan derfor være en god ide at overveje, om du vil have musik til brylluppet, og i så fald hvad.

 

Planlæg den rette stemning

Det er din helt specielle dag – dagen, hvor du siger ja og alle du kender kommer for at fejre. Spørgsmålet er: hvilket stemning skal brylluppet emme af?

  • Er det et casual bryllup, hvor folk kan snakke, der er mange taler og aktiviteter, kunne det være fint med underlægningsmusik. En pianist kunne derfor være et oplagt valg. Pianisten kan både spille baggrundsmusik eller mere opmærksomhedskrævende sange.
  • Er et dansegulv vigtigt for jeres bryllup, kan et liveband være en mulighed. De har enten et fast repertoire eller kan imødekomme dine præferencer. Det kan dog være en god ide at se en optagelse eller en spilleliste fra bandet, så I har en fornemmelse af, hvad for noget musik de kan spille. Du kan i hvert fald finde et band til dit bryllup, som spiller den type musik, du kan danse til hele natten lang.
  • Hvis du mere ønsker moderne musik, kan en DJ levere musik til dit bryllup. DJ’s har ofte et stort katalog, men for at I får en god DJ, skal vedkommende også have den nødvendige rutine til at læse rummet.

 

Inden du kigger på musik til brylluppet, kan du overveje følgende: Må musikken være høj i festlokalet, og hvad er jeres budget? Hvis du har styr på de to spørgsmål, er det bare med at undersøge, hvad markedet tilbyder af musikanter. Vi kan ikke gøre andet end at håbe, du finder den rette musik til dit bryllup.