Hvilken bil skal jeg vælge i 2021?

26. april 2021

De mest efterspurgte brugtbiler i 2021

For hvert år kommer der nye biltrends og nyere teknologi, der blot gør bilmarkedet mere og mere spændende. Bare tænk på den seneste gang, du gik rundt i byen, og så en lyddæmpende, moderne elbil, der bare gled ned ad vejen som smør på varmt brød – det er attraktivt! Og det er også åbenlyst, at både nye og brugte elbiler er blevet mere og mere populære – ikke mindst i 2021. Men på top-10-listen finder vi også brintbiler, der er begyndte at markere sin vej i 2021 som attraktive brugte biler. Og det samme gælder SUVer, VW og de kinesiske mærker. Det er altså bare med at have øjnene åbne på brugtbilmarkedet!

 

Hvad skal du gå efter i 2021?

Bliver det elbilen, hybriden, benzin eller diesel? Spørgsmålet afhænger af dine behov og omstændigheder, men her en kort liste med fordele og ulemper:

  • Dieselbiler er gode til at køre langt på literen, har meget trækkræft og er altså en ideel campingvogn, når du f.eks. skal sydpå. De er dog dårlige til småkørsel, udleder meget NOx, der er dårligt for lokalmiljøet, men dog mindre CO2 end benzin.
  • Benzinbiler er gode til korte ture, er ikke underlagt krav til miljøzoner og typisk valget for den aldrende befolkning. Benzinbiler har dog et stort CO2 udslip, men derimod også et mindre NOx
  • Hybridbiler er en dejlig blanding, der tager det bedste fra el- og benzinbiler. Den er altså mere miljøvenlig og afhængigt af dine type hybridbil kan den både være ideel til korte og lange ture.
  • Elbiler vinder dog præmien som den meste bæredygtige. De er gode til korte og lange distancer, men skal du køre langt, kan det være nødvendigt med nogle stops for at lade din bil op.

 

Gode råd til at købe brugtbil

Når du har fastsat dig på din type bil, kan du altid få rådgivning og et gennemtjek på et autoværksted inden du køber en brugt bil. Det er en god ide at gøre dette, inden du underskriver en slutseddel for din brugtbil, da du dermed kan blive helt obs på bilens tilstand, funktionsdygtighed og sikkerhed. Derudover kan ud med fordel forsøge at købe en brugtbil, der er mindre end 5 år gammel og har kørt under 100.000 km. Sådan vælger du din bil i 2021!