Det gør du med forsikringsskader på bilen

17. november 2020

Kan det svare sig at bruge forsikringen?


I mange tilfælde er det rart at have en forsikring, når uheldet er ude, men om det kan betale sig at bruge den, afhænger i høj grad af din selvrisiko. Selvrisikoen er meget individuel, og varierer alt efter pris og forsikringsvilkår, men hvis den er højere end udgifterne på reparation af selve skaden, er det måske billigere at dække skaden selv. Dermed slipper du også for, at den indgår i din historik over forsikringsskader. Er skaden stor, er det dog vigtigt, at den anmeldes hos dit forsikringsselskab hurtigst muligt.   

 

Det skal du gøre, hvis uheldet er ude

 

Det er bare noget rigtig møg, når bilen beskadiges, men i situationen er det vigtigt at slå koldt vand i blodet, for der er nogle oplysninger, du skal have styr på. Ved forsikringsskader er det en rigtig god idé at optage en film på din telefon, hvori du beskriver skadestedet, hvad der skete og omfanget af skaden – billeder af bilerne og stedet kan også bruges. Derudover er det vigtigt at notere kontaktoplysninger på modparten samt tidspunkt og dato for hændelsen. Informationerne skal du bruge senere, når du anmelder skaden til dit forsikringsselskab. Er du i situationen i tvivl om dine forsikringsvilkår, bør du ringe til dem og få en snak om det videre forløb.

 

Bestil tid hos et autoværksted

 

Få et autoværksted til at lave skaden på din bil - uanset dens omfang. Bestil en tid og vurder om den kan køre selv fra ulykkesstedet. Hvis ikke det er muligt, kan du ringe til dit forsikringsselskab eller gøre brug af anden professionel vejhjælp for at få hjælp til at få bilen transporteret til det nærmeste værksted.