Forlæng dine hvidevarer med hvidevareservice

15. april 2021

I de seneste år har produktionen af hvidevare steget – samtidig med at levetiden på produkterne er faldet. Dog er defekter ikke lig med, at du med det samme skal smide maskinen ud. Mange hvidevareprodukter, du anvender til daglig, er faktisk mulige selv at servicere. Lovkravet er, at så længe strømstikket til maskinen kan fjernes, så er det sikkert at udføre service. Dog skal du være opmærksom på, at alt strøm til hvidevaren er frakoblet – selv hvis stikkontakten er slukket, kan der stadig gemme sig strøm i ledningen og maskinen. Derfor skal ledningen tages ud, så du er sikker til at påbegynde et eftersyn.

Er hvidevareservice virkelig så besværligt?

Mange vælger at afstå fra hvidevareservice, fordi det virker besværligt. Desuden er argumentet, at det er dyrere at reparere end at købe en ny. Det er ikke sandt – faktisk koster det mere for miljøet at producere nyt end at reparere det gamle. Derfor er det anbefalet, at du udfører service; for at gøre det nemmere for dig har vi lavet en kort guide, så du ved, hvad der skal gøres:

  1. Find fejlen: Nyere maskiner viser på displayet, hvilken fejl der er tale om. Ellers kan du gå igennem manualen, hvis fejlen ikke er synlig.
  2. Vurder om den kan repareres: er fejlen synlig og kræver kun en simpel udskiftning, kan du nemt reparere den. Flere hjemmesider har reservedele til salg – det er desuden lovpligtigt fra 2018, at producenterne skal lave reservedele 7 år frem fra udsendelsen.
  3. Garanti på hvidevare: Hvis der stadig er garanti, er det virksomhedens ansvar at anskaffe dig nye dele og service.
  4. Er den mere end 10-15 år gammel… Der er grænser for, hvor meget reparation man kan udføre. Efter 10-15 år er det anbefalet at anskaffe sig en ny.

Hjælp klimaet

I de fleste tilfælde vil reservedele kun koste under 500 kr., og det er derfor en mindre pris end at købe en helt ny hvidevare. Kan du ikke selv identificere fejlen eller ikke har overskud til at gøre det selv, kan du kontakte hvidevareservice. Bor du i København, kan du finde en hvidevareservice, som både tilbyder reparation af hvidevare samt muligheden for, at du kan købe en ny, hvis omkostningerne for service er for høje. Derfor er hvidevareservice en god ide, da den professionelle el-installatør ved, hvad man skal kigge efter.