Få hjælp til dit VVS-arbejde

18. marts 2020

Hvad er en VVS-installatør

VVS står for varme, ventilation og sanitetsteknik. Når du skal havet lavet nyt badeværelse, installeret bedre energi eller varme i huset, et vandrør er sprunget, eller afløbet er oversvømmet, er det en vvs-installatør, du kontakter for at få skaden fikset. En VVS-installatørs arbejde består nemlig i at ordne alt ingen for vand, varme afløb og/eller ventilation. Arbejdet kræver stor omhyggelighed og påpasselighed, da nogle foretagender kan være farlige at foretage selv. Derfor er det i nogle tilfælde et lovkrav at benytte en håndværker, der har tav på sit håndværk.

 

Find din lokale VVS-installatør

Når du har brug for hjælp, er det vigtigt at lytte til dine behov. Hvad har du brug for? Hvad giver mening for dig? Hvad er dit prisbudget? Ring til din lokale vvs-installatør og få et tilbud. Det bedste er altid at finde en lokal virksomhed. Herved kan du nemt og hurtigt få hjælp, hvad enten du har brug for at udrede en skade, foretaget en installation eller søger rådgivning til et nyt projekt.

 

Det må du selv lave

VVS-arbejde der indebærer, at du ikke selv piller ved installationerne, er helt i orden selv at fikse. Det gælder ting som udskiftning af:

  • Pakninger
  • Vandhane og bruser
  • Hånd- og køkkenvaske med vandlås
  • toilet, så længe du ikke piller ved de faste installationer
  • Vaskemaskine
  • Opvaskemaskine

Reglen her lyder, at så længe du arbejder på noget, der indebærer vand, skal du have sat en afspærringsventil på vandrøret, så du kan lukke for vandet. For at installationen fungerer lovmæssigt, skal du desuden benytte VA-godkendte eller CE-mærkede materialer.