Sådan får du stærke tænder med en tandkrone

2. marts 2021

Det er vigtigt at passe på dine tænder, så de kan være stærke hele livet. Derfor bør du altid forebygge skader på tænderne med daglig tandbørstning, brug af tandtråd samt jævnlige besøg hos din tandlæge. Hvis dette ikke sker, kan du risikere at opleve skader på dine tænder, så de ikke er sunde og stærke. I sådanne tilfælde kan du få sat en tandkrone på de skadede tænder. En tandkrone placeres som en beskyttende hinde over tanden, så tanden ikke knækker. Den hjælper også med at forebygge skader på de omkringsiddende tænder og tandkødet. På den måde kan du igen opleve at få stærke tænder, når du får en tandkrone på. 

 

Det koster en tandkrone:

De fleste tænker ofte på ekstra udgifter, når det er ved at være tid til at besøge tandlægen. Og priser på tandkroner er ingen undtagelse for dette. Den konkrete pris afhænger dog af forskellige ting. Det gælder blandt andet, om den laves af porcelæn eller plastic. Porcelæn er lidt dyrere, men har også vist sig at være mere holdbart i længere tid. Den koster omkring 5000 kr. pr. tand. Der er altså både fordele og ulemper ved de to forskellige typer af materialer. Skal du have en krone på en eller flere tænder, bør du derfor konsultere din tandlæge og derefter overvejer de forskellige fordele og ulemper ved begge typer. På den måde finder du priser på tandkroner, der passer bedst til dit budget og din tand, så den kan blive sund og velfungerende igen. 

 

Hvad sker der hvis man takker nej til at få en tandkrone?

Tandlæger vil altid anbefale dig den bedst mulige løsning, så dine tænder kan være lige så stærke, som altid. Det er dog frivilligt, om du vil tage imod tandlægens forslag. Det kan der være en del risici ved. Vælger du eksempelvis grundet priser på tandkroner at sige nej til en tandkrone, så risikerer du, at den pågældende tand løbende bliver dårligere. Det kan resultere i en tand, der ikke virker, som den skal, og som i sidste ende skal rives ud. Derfor bør du følge tandlægens råd og forebygge skader på sine tænder med daglig tandbørstning.