Det kan en entreprenør hjælpe dig med

14. april 2021

Hvad er en entreprenør?

Hvis du nogensinde har haft noget med bygge- og anlægsbranchen at gøre, så kender du nok til betegnelsen entreprenør. Kort forklaret er en entreprenør er en person eller et firma, som oftest kan klare en bred vifte af opgaver for andre. Derfor er arbejdsopgaverne karakteriseret som værende eksterne arbejdsopgaver, der er nøje beskrevet. Beskrivelsen af arbejdsopgaven bliver kaldt for en entreprise, som er en aftale, der oftest bliver udarbejdet mellem en entreprenør eller håndværker og en bygherre om opførsel af bygninger eller anlæg til en aftalt pris.

 

Hvilke arbejdsopgaver kan en entreprenør hjælpe med?

De specifikke arbejdsopgaverne kommer helt an på hvilken slags entreprenør, du skal samarbejde med. Entreprenøren kan påtage sig opgaver inden for fagområder i bygge-og anlægsbranchen og tilbyder hovedsageligt arbejde indenfor fjernvarme, kloakarbejde, murerarbejde, jordarbejde, anlægsarbejde, malerarbejde, tømrerarbejde og opførsel eller nedbrydning af bygninger.  

 

Det skal du tænke over, når du vælger en entreprenør

Der er fire faktorer, som du med fordel kan overveje, når du skal finde den rette entreprenør til din opgave:

  1. Sæt dig grundigt ind i, hvad dit projekt omhandler, så er du sikker på, at du finder en entreprenør, som kan opfylde dine behov og som passer til opgaven.  
  2. Ha’ geografien med i dine overvejelser og spørg dig selv om hvor i landet projektet skal foregå. Derfra kan du vælge en entreprenør fra lokalområdet, som på den måde har styr på områdets udfordringer og fordele. Derudover er det også nemmere, når entreprenøren ikke befinder sig i den anden ende af landet.
  3. Vælg en entreprenør du stoler på og føler dig tryg ved. Entreprenøren har nemlig en stor andel i projektet og indflydelse på, hvordan resultatet bliver. Når du har tiltro til din samarbejdspartner, giver det ro i maven, og det vil også give det bedste resultat.
  4. Forhør dig hos nogen af entreprenørens referencer og hør hvad de tænker om det arbejde, de har fået udført. Du kan med fordel også spørge i lokalbefolkningen, om den lokale entreprenør er en der er værd at samarbejde med.