Trænger din bil til et eftersyn?

9. marts 2021

Alle biler skal til serviceeftersyn. Efter 10-20-30.000 km er der behov for at tjekke, om din bils dele stadig fungerer, som de skal. Det er ikke kun vigtigt for dig som billist – det er også vigtigt for alle andre billister, som du kører ved siden af. Derfor er det også de vigtigste dele, som bliver tjekket: olieservice, dæk, bremser og lys. Det er derfor for sikkerheden på vejene at få et jævnligt eftersyn.

 

Pas på dine dæk

Et af de områder, der bliver undersøgt nøje, er bilens dæk. På et autoværksted kigger de efter mange faktorer, som kan være tegn på, at dine dæk er ved at være nedslidte. Mønsteret og hårdheden er især vigtige, fordi hvis mønsteret er skrabet væk, og dækkene er meget hårde, kan de være meget sårbare over for grus og sten. Udover det tjekker autoværkstedet, om bilens dæk er lovlige. Det skyldes, at de lovlige dæk bedre kan holde til kørsel på vejene. Ellers går et autoværksted i dybden med niveauet af kølervæske, olie, tjekker filtre og andet, som holder motoren i gang. Typisk skal din bil til eftersyn hvert andet år, så det er ikke så krævende som antaget. Det er bare en sikkerhedstjek i ny og næ.

 

Få problemerne fikset i en fart

Det kan godt være, at din bil står med fejl, som kræver, at den står på autoværkstedet over flere døgn. Sådan behøver det ikke længere være. Faktisk tilbyder flere autoværksteder et drive-in center til deres kunder. Det betyder, at får du brug for akut hjælp med bilen, kan du køre ind på et drive-in center og have den klar igen efter højst et par timer. I mellemtiden kan du gøre brug af deres gratis wifi og tage en kop kaffe, mens du venter. På den måde kan du stadig være produktiv, mens du venter på, at din bil bliver repareret hos dit lokale autoværksted.