Det skal du lægge mærke til ved nedsat hørelse

4. marts 2021

Hørelsen er en af de vigtigste sanser, vi har. Den sørger for at skabe overblik over de omgivelser, vi befinder os i, og så spiller den en afgørende rolle i forhold til kommunikation med andre mennesker. Hørelsen bidrager desuden til at advare os om mulige farer, når vi eksempelvis befinder os i trafikken eller ude i naturen. Men den tilfører os også nydelse, når vi for eksempel lytter til musik eller er til koncert. Derfor er det også vigtigt at vide, hvad du skal være opmærksom på, hvis din hørelse pludselig svigter. Her får du nogle informationer omkring dette.

 

Dette er de første tegn

Hvis du oplever nedsat hørelse, kan der være nogle bestemte ting, du bør holde øje med. Det gælder blandt andre følgende:

  • Hvis du føler, at alle omkring dig mumler eller taler meget lavt, så du skal anstrenge dig for at følge med i en samtale.
  • Hvis du har svært ved at høre meget høje toner, når du eksempelvis lytter til musik.
  • Hvis du bliver forstyrret af baggrundsstøj fra TV eller radioen, eller hvis du ofte tager dig selv i at skrue op for disse.

Disse er blot nogle af de tegn, du bør være opmærksom på, hvis du mistænker at have nedsat hørelse.

 

Søg svar hos din lokale klinik

Har du mistanke om, at du lider af hørelsestab, kan du altid kontakte din lokale høreklinik og få en høretest. Du kan for eksempel få hjemmebesøg af medarbejdere fra din lokale klinik i Vallensbæk, hvis du lider af nedsat hørelse. På den måde slipper du for at opsøge dem, og det hele kan foregå fra din egen bolig. Det kan gøre det til en mere behagelig oplevelse for dig.