11. august 2020

Dansk webshop leverer bæredygtigt garn til dit strikkeprojekt

En grønnere hverdag med fokus på ansvar og bæredygtighed er på de flestes læber i øjeblikke, og emnet tages konstant op både i privaten og i det offentlige rum. Ônling er en danskejet garn- og strikkewebshop med økologi og bæredygtighed i fokus.

 

Træk bæredygtigheden ind i dine hobbyer

I en verden præget af klimaforandringer og forurening, er det kun naturligt, at emner som miljøforbedringer, bæredygtighed og økologi fylder i den offentlige debat. Flere og flere private danskere tager desuden initiativ til at lave små forandringer i deres hverdag, der gør deres dagligdag en smule grønnere. Som bekendt gør ’mange bække små en stor å’, og derfor tæller alle både mindre og større grønne tiltag. Mens nogen tager cyklen i stedet for bilen, dropper andre kød og mælkeprodukter for at gå over til det plantebaserede valg. Også flere danske detailforhandlere sætter den grønne fane højt. Her er Önling et eksempel på en dansk webshop, der ønsker at gøre en forskel og producere garn med holdning og ansvar.

 

Strikning er bæredygtigt i sig selv

Når du sætter dig med strikketøjet og skal til at begynde på en ny hue, en uldundertrøje til barnebarnet eller måske en striktrøje til dig selv, tænker du så på, hvor garnet stammer fra, og hvordan det er produceret? Strikning er i sig selv en bæredygtig form for tøjproduktion, da strikkeprocessen på ingen måde belaster miljøet. Fra de første spæde maskeopslag til den færdige beklædningsgenstand, er der ingen belastning af miljøet, hverken fra emballage eller transport, da hele processen skabes med dine egne hænder og strikkepinde. Desuden har strikket tøj en meget lang levetid, så det kan benyttes i mange år, før det skal smides ud.

 

Tøj og garn med holdning

 I udvalget på Önlings webshop finder du bæredygtigt og økologisk garn, samt tøj, der er strikket af uld, som kan spores helt tilbage til det enkelte får. De benytter sig udelukkende af materialer, de kan stå inde for, og hvor der har været de rette forhold både om dyrene og fremstillingen af uldet. Önling producerer egne garner på et familiedrevet garnspinderi i Italien og levere til kunder over hele Danmark. På spinderiet bliver alle garner bæredygtigt produceret og svarer til økologiske standarder.

Ved at købe garn på Önling, kan du nemt gøre dine strikkeprojekter grønnere og dermed bidrage til et grønnere og mere bæredygtigt Danmark.