Bliv klar til onlinemøder i fremtiden

18. december 2020

Onlinemøder er fremtiden

Virksomheder, som har flere kontorer, kan med fordel tage ved lære af teknologien og dens muligheder; For onlinemøder er fremtiden – nu kan din virksomheder foretage videokonferencer blot ved brug af et par computere og mikrofoner. Du kan slippe for unødvendig transport og endda blive en mere fleksibel arbejdsplads, hvis enkelte medarbejdere har brug for at arbejde hjemmefra. Det er effektivitet og nemt. Alle kan lave videoopkald, men det er ikke altid, at samtalen via medier er lige effektiv. Enkelte har dårlig forbindelse, mikrofonen kan ikke høre dig, og det kan være, at din virksomheds forældede elektronik ikke har nok kraft til at streame samtalen i høj billedkvalitet og med klar lyd.

 

Er jeres virksomheder gearet til onlinemøder?

Når onlinemøder er fremtiden, stiller det krav til, at virksomheder kan præsentere et set-up, der sikrer klar kommunikation fra begge parter. Det er derfor en værdifuld investering, da det indikerer, at din virksomhed er moderne og fleksibel. Det er et førstehåndsindtryk, I kan tilegne jer ved at have den tekniske del af samtalen på plads. For den optimale oplevelse bør man anskaffe sig professionelt videokonferenceudstyr. Fordelen ved at bruge professionelt udstyr er, at mange tekniske problemer og miskommunikation bliver fjernet, fordi I har et set-up, der giver din virksomhed de bedste forhold til at lave videokonferencer.

 

Forskelligt udstyr

Uanset hvordan din videokonference ser ud, hvor mange mennesker der er, findes der udstyr, som er tilpasset hver enkelt situation. Vi præsenterer her nogle forskellige former for videokonferencer og det nødvendige udstyr:

  • Desktop videokonference: En samtale mellem typiske to personer. Her kan lyden forbedres ved at anvende et headset i stedet for en indbygget mikrofon i din computer. Det er en klar fordel, da mikrofonen i et headset er tættere på dig og derfor er indstillet til at opfange klar lyd, når du taler.
  • Videokonferencer til mindre mødelokaler: En mindre gruppe af mennesker, der samles. Her er det vigtigt at tage hensyn til rummets størrelse. Hvilken størrelse fladskærm, der er behov for, er afhængig af størrelsen. Udover det er der behov for eksterne mikrofoner og eksterne højttalere, så alle mødedeltagere kan høres klart og tydeligt på begge sider af forbindelsen.
  • Videokonferencer til store mødelokaler: En samtale mellem større grupper mennesker i samme lokale. Lyden fra alle skal opfanges, og man skal kunne se alle mødedeltagere. En anbefaling er at installere 2 kameraer til at fange taler og publikum, én stor fladskærm, højtalere på væggene og en masse mikrofoner, så alle kan høres på begge sider af opkaldet.