Hvorfor vælge en lokal bedemand?

6. oktober 2021

Hvad kan en bedemand hjælpe med?

Det kan være svært selv at stå for alle de praktisk forhold i forbindelse med at dødsfald af en bekendt. Derfor vælger de fleste at få hjælp fra en bedemand. Bedemanden kan nemlig tage sig af rigtig mange praktiske forhold, såsom at få leveret kisten, evt. levering af ligtøj, lægge den afdøde i kisten og klæde dem på, stå for rustvognskørsel og lignende. Bedemanden kan også hjælpe med at udfylde og aflevere dødsanmeldelser og andre offentlige dokumenter, som kan være svært at overskue selv, når en bekendt lige er gået bort. Bedemanden kan også hjælpe med at bestille og levere blomster, pynte kirken, reservere gravsted og bestille og levere gravering. Der er altså rigtigt mange praktisk forhold, som en bedemand kan tage sig af, sådan at du, familien og andre bekendte ikke selv skal døje med det.

Samtale med bedemanden

Den første samtale med bedemanden foretages typisk i den afdødes hjem. Det er en fortrolig samtale, og her kan I tale om alle praktiske detaljer omkring dødsfaldet. Med bedemanden har I mulighed for at vælge mellem forskellige kister og urner, og sammen kan I også aftale, om der skal være nogen dødsannonce. I kan også aftale hvilke blomster og dekorationer der ønskes i kirken, hvis det altså er noget, som I gerne vil have. Samtalen med bedemanden er altså vigtig, da det er sådan I hurtigst for afklaret alt det svære og praktiske uden at skulle tænke for meget over det.

Fordele ved at vælge en lokal bedemand

Hvorfor vælge en lokal bedemand i Ringkøbing, hvis du er bosat der? Vælger du lokalt får du en bedemand, der har god kontakt med lokalområdets præster og kirker. De har også kendskab og kan henvise til gode blomsterhandlere, og oftest kan I også finde en masse gode referencer fra lokalbefolkningen. Det er altså en god ide at vælge lokalt: det er oftest nemmest, hurtigst og tættest.