Billig og miljøvenlig - hvidevarer

18. august 2020

Sådan sparer du penge på tørretumbleren

Hvis du har svært ved at undvære hårde hvidevarer i hverdagen, men stadig gerne vil skåne miljøet og din elregning – så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet en række gode råd til dig, så du både kan have en nem hverdag, men også passe på din pengepung og miljøet. For det første er et godt råd, at du bør overveje, hvilke hårde hvidevarer du ikke har brug for. 

En vaskemaskine kan f.eks. være nødvendig hos børnefamilier, og det samme gælder opvaskemaskinen hos den store familie. Men er opvaskemaskinen virkelig nødvendig, hvis man bor alene – og kan man i princippet ikke undvære tørretumbleren? Nogle gange kan du også med gode råd gøre brugen af dine hårde hvidevarer mere miljøvenlig.

 

Gør brugen af hårde hvidevarer mere miljøvenlig

Overordnet for hårde hvidevarer er, at energimærket har meget at sige. Du kan allerede gøre din brug af maskinerne mere miljøvenlig ved at vælge hårde hvidevarer med i en god energiklasse. Har du i forvejen en maskine, som du gerne vil bruge mere miljømæssigt, kan du undersøge, om maskinen har et eco- eller øko-program. Brug de programmer, så du kan være skånsom mod miljøet.

Hvis man eksempelvis snakker tørretumblere, er det en rigtig god idé at rense filtrene jævnligt. På den måde bruger tørretumbleren ikke unødvendigt lang tid på tørringen. Det betyder meget for både elregningen og miljøet.

 

Spar endnu mere med få hårde hvidevarer

Du kan også med fordel overveje, hvilke hårde hvidevarer du måske kan spare væk. En god idé er at tørre tøjet udenfor på et tørrestativ eller -snor, så ofte du kan. Det er både gratis og belaster ikke miljøet. Kan du undvære en eller flere hårde hvidevarer fuldstændigt, er det endnu bedre.