Skab en tryg arbejdsplads med sikker brandlukning

9. marts 2023

Sådan gør du arbejdspladsen sikker

Det er vigtigt, at man kan gå trygt på arbejde. Det handler ikke blot om de rigtige kollegaer, et godt indeklima eller den helt rette frokostordning. Tværtimod er en af de vigtigste elementer på arbejdspladsen den praktiske sikkerhed. Af den grund er det væsentligt, at man holder sig opdateret på brandsikkerhed. Som udgangspunkt bliver alle bygninger opført med øje for brandsikring og brandlukning. Det kan dog betale sig at få tjekket sikkerhedsforanstaltningerne igennem regelmæssigt, så man er sikker på, at arbejdspladsen er sikret bedst muligt. Dette giver nemlig medarbejderne tryggere omgivelser, hvis uheldet skulle være ude.

 

Forberedelse skaber tryghed

Ild spreder sig hurtigere, end man kan forestille sig – ofte igennem kabler, ventilationskanaler eller rør.  Skulle der opstå brand på arbejdspladsen, er særligt brandlukning med til at hindre spredningen af røg og ild. Derfor bør man aldrig gå ned på sikkerheden. Foruden at sikre bygningen er det vigtigt, at man har givet medarbejderne den helt rette forberedelse. Skulle der opstå brand, er det altafgørende, at hver person i bygningen ved, hvordan de skal forholde sig. Af denne årsag er det vigtigt, at man som arbejdsgiver har tilrettelagt en evakueringsprocedure, som alle medarbejdere er opdateret på.

 

Få styr på brandsikring med disse råd

For at bygningen skal klare sig bedst mod uheld, er det vigtigt, at ens brandsikring lever op til de officielle brandforanstaltninger i Danmark. Dette kan man blandt andet sikre sig ved at forhøre sig hos professionelle inden for området. Som udgangspunkt skal man være særligt opmærksom på disse faktorer, når man brandsikrer:

  • Der skal løbende tages stilling til brandsikringen i en bygning – og der skal være mulighed for at foretage ændringer.
  • I bygge- og anlægsbranchen er det lovbestemt, at man skal anvende certificerede brandrådgivere på hvert projekt.
  • Flugtveje skal være synlige og tilgængelige for enhver.

Foruden disse punkter er der andre væsentlige forhold, som man skal være opmærksom på. Ultimativt er det op til bygherren og rådgiverne at bestemme, hvordan brandsikringen skal udføres. Det vigtigste er, at brandforanstaltningerne lever op til bygningsreglementets krav – og at hver brandsikring dokumenteres nøje.