Spar momsen med træpiller fra Tyskland

18. december 2020

Fire fordele ved træpiller og pillefyr

  • Træpiller kan give dig store besparelser på din varmeregning. Du kan spare cirka 50% hvis du skifter fra oliefyr, og helt op til 80% hvis du skifter fra elvarme.
  • Pillefyret er hurtigt tilbagebetalt på baggrund af de store besparelser i dit varmeregnskab. Du kan nok regne med omkring 2-4 års tilbagebetalingstid.
  • Afbrænding af træpiller forurener (næsten) ikke. Pillerne er lavet ud af biomasse, som er et organisk stof. Det eneste CO2, der udledes ved forbrænding er det selvsamme CO2, der ville være blevet udledt, hvis træet lå på skovbunden og rådnede.
  • Pillefyret er automatisk, så hvis det er tilkoblet nettet, kan du overvåge pillefyret herigennem.

 

Kvalitetsindikatorer på træpiller

Der kan være stor forskel på træpiller, derfor kan du følge tjeklisten nedenfor, hvis du er interesseret i at kende kvaliteten på de træpiller, du køber.

  • Lugter træpillerne af træ inden og under afbrænding er kvaliteten i orden, da du er sikker på, at pillerne består af træ og ikke forskellige tilsætningsstoffer
  • Er træpillerne fuldkommen træfarvede og indeholder ikke spor af rød eller blå farver, er træpillerne også kvalitetssikrede. Indeholder de derimod spor af farve kan det indikere maling eller lakering, hvilket ikke er hensigtsmæssigt af afbrænde.
  • Tjek for limrester på en meget nem måde ved at opløse en træpille i vand. Hvis træpillen nemt opløses, indeholder det ingen lim eller i hvert fald under max 1%. Pillen må max indeholde 1% lim i Danmark. Dette sikrer også at træpillen ikke er et eller andet kunstigt blandingsprodukt.
  • Pris og kvalitet hører også altid sammen. Derfor kan du gøre klogt i at overveje, om prisen på dine træpiller er for god til at være sand. Kiloprisen på træpiller af god kvalitet ligger på omkring 2,60-2,80 kroner, kan du altid huske på.

 

Få billige træpiller fra Tyskland

Hvis du alligevel gerne vil spare list penge på dine træpiller og samtidig sikrer dig god kvalitet, kan du spare 5% moms på dine træpiller ved at købe dine træpiller i Tyskland. Det forudsætter dog, at du selv afhenter. Men det er måske værd af overveje, hvis du bor tæt på grænsen alligevel. Derfor køb træpiller fra Tyskland og spar en masse penge.