Få dit stråtag repareret i Haderslev

21. april 2023

Disse faktorer påvirker holdbarheden af dit stråtag

Dit stråtag skal kunne holde minimum 30 år. Under de helt rigtige forhold kan det dog godt holde endnu længere – helt op til 40-60 år. Dog mener nogle tækkemænd, at det er nærmest umuligt at sætte en dato på for holdbarheden af et stråtag, det det afhænger af mange forskellige faktorer.

Det, som medfører mest slitage på dit stråtag, er sol, regn og vind. Derudover kan nedfald af grene samt svampespore også have stor betydning. Læs videre her, hvis du vil vide, hvordan du passer bedst på dit stråtag.

Sådan vedligeholder du bedst dit stråtag

Fugt er stråtagets værste fjende. Det forudsætter nemlig algevækst samt mosbevoksning, som gør, at taget har svært ved at tørre og ventilere ordentligt. Derfor er det vigtigt, du sørger for, at træet kan tørre. Hvis du har mulighed for det, skal du fjerne mos og alger, hvis de opstår.

Hvis der står mange træer i nærheden, eller måske endda lige ind over taget, skal du overveje at fælde disse, da de skygger for solen og kaster blade og nåle af sig (disse kan du dog nemt fjerne med en løvrive).

Kontakt en professionel tækkemand, hvis taget skal repareres

Hvis du opdager huller eller anden form for bekymrende slitage på dit stråtag, bør du kontakte en professionel tækkemand. Det kræver nemlig den rette ekspertise og det rigtige udstyr, når der skal laves reparation af stråtag i Haderslev eller der, hvor du bor. Ofte er der kun tale om småreparationer fremfor en egentlig etablering af et helt nyt tag. En anden god grund til at kontakte en professionel tækkemand er, at denne har de rigtige kompetencer til at brandsikre taget på længere sigt.