Besøg altid din lokale slagter

31. august 2022

Køb kød hos en slagter

Det er svært at finde det helt rette stykke kød. Udvalget er stort, og det er ikke altid, at medarbejderen i supermarkedet har stor viden om varen. Det kan derfor være en god idé at gå til en slagter. Her vil man opleve specialvarer og kød i topkvalitet. Hos slagteren er du sikret en god service og vedledning, når du skal vælge kød. Slagterens erfaring resulterer også i, at du kan blive vejledt i kødets tilberedelse, tilbehør til det specifikke stykke kød og meget mere.

 

 

Slagterens tips til grillmaden

Grillmad er en sikker vinder, når sommeren står for døren. At grille et stykke kød kan dog være en større udfordring, end man umiddelbart tror. Her er et par huskeregler, man kan læne sig op ad, når man giver sig i kast med grillmaden:

  • Sørg for, at bøffen har den rette udskæring. Alt efter kødet er der forskellige måder at skære det ud på. Spørg slagteren for vejledning.
  • Lav to varmeområder på grillen – et på høj varme og et på moderat. På den måde kan du variere stegningen på bøffen.
  • Undersøg fedtmarmoreringen. Kød fungerer bedst på grillen, når det har en god fedtmarmorering. Sørg derfor for, at bøffens tykkelse er på 3 cm eller mere.
  • Krydr dit kød. For at bringe den helt rette smag frem i kødet er det en god idé at krydre.

Hvis du er i tvivl, kan du altid søge råd hos din lokale slagtermester.

 

 

Vælg lokalt

Når du skal vælge kød, er det oplagt at søge hen til din lokale slagter. Du kan f.eks. vælge lokal slagter i Lemvig. Her vil du finde lækre og lokale specialiteter. Kødet kommer ofte fra lokale dyrkere, så du er sikret frisk kød, samtidig med at du støtter det lokale erhvervsliv.