Den perfekte atmosfære i mødelokalet

2. februar 2023

Skab de bedste forudsætninger for mødet

Danmark er et kulturland. Vi elsker at være sammen på kryds og tværs – blandt andet i kraft af sportsforeninger eller lignende organisationer, der giver mulighed for at knytte det enkelte menneske til et andet. Vores kultur er social privat såvel som i erhvervslivet. Mange firmaer holder årligt op til 50 store møder, hvis ikke flere. Dette kræver både plads og planlægning. At holde et stort møde, hvor både indhold og omgivelser går op i en højere enhed, kan nemlig være en større udfordring, end man umiddelbart tror. Der er imidlertid meget, man kan gøre for at optimere forholdene i forbindelse med salgsmøder. Ønsker du at holde et møde, som både skaber grin og effektivitet, har vi sammenfattet nogle gode råd nedenfor. Tager du udgangspunkt i disse, vil deltagerne med garanti huske dit møde som en mindeværdig og unik oplevelse.

 

Sådan vælger du det rette mødelokale

Når man skal holde et møde, er det vigtigt at have formaliteterne i orden, inden man går i gang med at planlægge. Særligt mødets lokation spiller en stor rolle. Det bør nemlig ikke være tilfældigt, hvilket mødelokale man vælger at holde begivenheden i. Mødelokalet sætter nemlig stemningen for mødet. Er det koldt, gråt og kedeligt, forventer deltagerne ofte, at mødets indhold bliver herefter. Bliver man i stedet mødt af et lyst lokale med et behageligt indeklima, er den perfekte ramme for mødet lagt. Som arrangør er det vigtigt at have de små detaljer for øje, inden konferencen skal i gang. Det er vigtigt, at hver gæst har de fornødne faciliteter inden for rækkevidde. Er der en stabil internetforbindelse? Er der toiletter tæt ved mødelokalet? Og er der mulighed for at lade sine elektroniske apparater op under mødet? Det rette mødelokale opfylder sædvanligvis alle disse krav – og flere til. Skal du holde møde i en storby som Aarhus, er det vigtigt at vælge et sted, som imponerer dig. Der skal være en rolig atmosfære og plads til alle. Disse faciliteter finder du blandt andet i Aarhussalen.

 

Aktiviteter åbner op for dialog blandt deltagerne

Foruden et lækkert mødelokale er det også vigtigt at give sine gæster en god velkomst. Dette kan gøres på mange forskellige måder. Det er dog altid væsentligt at have gæsternes velbefindende for øje. Derfor bør man lægge særligt vægt på at skabe en tryg og uformel stemning, hvor der både er plads til seriøse samtaler og høje grin. Det første, man kan gøre for at etablere en samhørighed mellem gæsterne, er at udlevere navneskilte. Her skal der tydeligt stå personens navn, og hvilket firma vedkommende kommer fra. På denne måde skaber man en god grobund for dialog blandt gæsterne. Ønsker man, at mødelokalet skal være fyldt med snak og aktivitet, kan det være en god idé at lave team building, inden mødet påbegyndes. Her får deltagerne nemlig mulighed for at hilse på hinanden, og det skaber en tryg atmosfære. I Aarhussalen forefinder du mange mødelokaler, der er oplagt til dette formål. Der findes både store lokaler til mange mennesker, hvor der er masser plads at boltre sig på, såvel som mindre mødelokaler til intime samtaler hvor ro og koncentration skal gå hånd i hånd.