Få hjælp til stress med et MBSR kursus

18. december 2020

Hvorfor stress?

Vi lever i en verden, der virkelig har knald på den og bare brager derudad. Og det er med til at gøre hverdagen for os alle mere hektisk. Nogle gange kan det være arbejdet, der stresser en, andre gange hjemmet, børn, ansvar; uddannelse, mangel af tid til at lave det, du gerne vil lave, søvn mangel og alt muligt andet. Faktisk føler hele 16,8% af den danske befolkning sig stresset i dagligdagen, og WHO vurderer, at stress og depression er en af de største sygdomsfaktorer i 2020. En god mulighed for at afstresse fra dagligdagen - som vi alle kan have brug for - ville derfor helt klart være et MBSR kursus!

 

Hvad er et MBSR kursus?

MBSR er en forkortelse af Mindfulness Baseret Stress Reduktion, der blev udviklet af professoren John Kabat-Zinn fra University of Massachusetts i USA. Kurset indeholder øvelser i opmærksomhed vha. meditation, yoga og body-scan. Øvelserne kan både foregå til fysiske kurser, men det kan også foregå online, såsom et MBSRkursus hos Mind Online. Det er fleksibelt online kursus, med hele ni ugers træning, hvor du selv kan strukturere din træning, som kan udføres i trygheden af eget hjem.

 

Hvorfor et MBSR kursus?

Der er altså gode grund til at fordybe sig i et MBSR kursus, og lære sig selv bedre at kende, eftersom dokumenterede effekter fra MBSR kurser viser, at folk føler, de har mere energi, bedre koncentration og hukommelse, mindre stress og større tilfredshed. Og resultaterne er netop en følge af kursets formål: at ruste dig med en række færdigheder, sådan at du optimalt kan håndtere stress i hverdagen. Et MBSR kursus et altså oplagt, hvis du har brug for at afstresse, og gerne vil få et bredere perspektiv både på stress og på livet.