Køkkenet er husets samlingspunkt

17. november 2020

Husets hjerterum

 

Køkkenet betyder for flere og flere mennesker en stor del i hverdagen. Det er her, familien samles om snakke og måltider, og her vigtige ting bliver talt igennem og besluttet. Samtidig er det også her, der er plads til masser af hygge, gode tider og skøn mad, der indtages med familie og gode venner. Køkkenet er altså et af de steder, vi opholder os mest, og derfor er det naturligvis vigtigt at der er den rette plads, stemning og funktionalitet i sådan et rum.

 

Renovering af køkken kan hurtigt løbe op i pris, hvis ikke man kan sætte et budget, der er realistisk og som faktisk bliver overholdt. Derfor kan det være en god idé at sætte sig godt ind i forløbet, allerede inden du rigtigt går i gang. Her får du et kort overblik over, hvad en køkkenrenovering involverer, og hvor du eventuelt kan spare lidt penge ved at lave gør-det-selv løsninger.

 

Hvad koster et nyt køkken?

 

Der er mange omkostninger forbundet med renoveringen af et køkken, og nogle poster vil naturligvis være større end andre, og der er selvfølgelig også dele, du ikke kan komme helt udenom. Du skal i hvert fald regne med løn til håndværkerne og penge til materialer, og dertil skal du overveje, hvor længe renoveringen skal vare.  

 

Køkkenrenovering på budget - eller få professionelle til det?

 

Du kan spar en masse penge ved at renovere selv. Overvej hvilke kompetencer, du selv har, og hvilke områder, du absolut må have fat i en professionel håndværker til, og spørg venner og familie om hjælp og få klaret noget af det hårde arbejde selv. Alene det at rive det gamle køkken ned og gøre rummet helt klar til håndværkerne vil du kunne opnå en besparelse ved.

 

Har du hænderne godt skruet på, kan du måske også selv samle skabe, male og sætte fliser op, men det er alt sammen op til dig og dine kompetencer.