Bliv vaccineret mod influenza på dit lokale apotek

25. maj 2021

Dit apotek tilbyder også Influenza vacciner

Det er ikke længere kun håndkøbsmedicin, receptpligtig medicin eller hudplejeprodukter, du finder på dit apotek. Danmarks Apotekerforening løftede i 2020 sløret for, at borgere nu kan blive vaccineret mod influenza på et lokalt apotek. Dette gælder dog kun for borgere over 65 år samt personer i særlige risikogrupper, som følge af graviditet eller kronisk sygdom.

Er du nysgerrig på, om apoteket nær dig tilbyder influenzavaccination, kan du se et overblik på apotek.dk. Det er dog med det forbehold, at de bliver udsolgt i løbet af dagen.

 

Hvorfor få en Influenza vaccine?

Influenza er en virusinfektion i luftveje og er en meget smitsom sygdom. Mange af os er allerede bekendt med symptomerne såsom høj feber, ondt i halsen, tør hoste, migræne og ømhed i muskler. Disse er alle tegn på en influenzainfektion. I udgangspunktet er influenza ikke farligt for sunde og raske voksne, men tilhører man en særlig risikogruppe, kan influenzaen medføre alvorlige konsekvenser.

 

Risici ved at undgå Influenza vaccine

En Influenza vaccine er det ultimativt sikreste middel til at forebygge virusinfektionen. Hvis ikke man vælger at få en Influenza vaccine, kan det have vidtrækkende konsekvenser for dit eget og andres helbred:

  • Influenza kan forværre eksisterende sygdomme såsom hjerte- og lungesygdom
  • Overvægtige og gravide personer har øget risiko for længerevarende problemer efter et forløb med influenza
  • Influenza kan resultere lungebetændelse
  • Influenza kan i værste tilfælde forårsage død

 

Få en Influenza vaccine i Århus

Du kan få en Influenza vaccine på apotek i Århus. Er du bosiddende i eller omring Århus, kan du på nuværende tidspunkt få en Influenza vaccine hos samtlige apotekere i centrum, Århus V og N samt Viby J.