Overvind din tandlægeskræk og få stærke tænder

31. maj 2021

Hvor ofte skal man gå til tandlægen?

Det er individuelt, hvor ofte man skal gå til tandlæge. De fleste, der er tilknyttet en tandlæge, bliver indkaldt til tandeftersyn minimum én gang om året. Risikoen for at du udvikler tand- og mundsygdomme, bliver også taget i betragtning, når du skal til tandlæge. Tre faktorer bliver der taget hensyn til, nemlig ens nuværende sygdomsaktivitet, ens risikoprofil og ens sygdomserfaring. Derfor er det varierende, hvor ofte man skal gå til tandlægen. Børn, der skifter fra mælketænder til blivende tænder, kan eksempelvis også risikere at skulle til tandlæge oftere, for at tandlægen kan følge med i forløbet. Derudover kan du altid også tage til tandlæge, uden du er indkaldt til en behandling.

 

Slip af med din tandlægeskræk

Hvis du har tandlægeskræk, og det er årsagen til, at du ikke kommer lige så ofte afsted til tandlæge, som du burde, så læs med her. Der er nemlig flere forskellige ting, du kan gøre for at slippe af med din tandlægeskræk, inden det får konsekvenser for dine tænders sundhed.  

  • Først, skal du anerkende din skræk.
  • Dernæst skal du kommunikere din skræk til tandlægen.
  • Derudover kan du forsøge at tænke over, hvad der ville gøre dig mere tryg i situationen. Eksempelvis kan du tage en ven eller et familiemedlem med til tandlægen.
  • Du kan distrahere dig selv med musik i ørene, så du ikke kan høre alle lydende fra instrumenterne.
  • Du kan også dulme nerverne med noget beroligende.

 

Sådan finder du den rette tandlæge

Hvordan finder man så den rette tandlæge i Århus? Undersøg altid internettet for anbefalinger af forskellige tandlæger. Opsæt også kriterier for din tandlæge, så hvis du har tandlægeskræk, er det eksempelvis et kriterie, at klinikken kan håndtere det og få dig til at føle tryghed. Du kan også tage en uforpligtende samtale med tandlægen, inden du beslutter dig for, om det skal være din tandlæge. Spørg også altid venner, der bor i området til råds, om hvilken tandlæge, du skal vælge.