Giv dit gulv et friskt pust

14. april 2021

Opfrisk dit gulv med en gulvafslibning

Der findes ikke noget pænere end et helt naturligt trægulv. Men der findes næsten heller ikke noget mere upraktisk i længden, for det er ikke ligeså nemt at skifte slidt trægulv, som det er at skifte et slidt gulvtæppe. Men der findes en billig løsning, som hurtigt kan få dit trægulv til at se pænt ud igen. Det eneste der skal gøres er, at trægulvet skal slibes. Derefter så er det som at have fået lagt helt nyt trægulv, og det er meget billigere end at skulle ud at købe nyt gulv.  

 

Hvordan fungerer en gulvafslibning?

Inden gulvafslibning er det vigtigt, at du har fejet al skidt og støv væk fra gulvet, efter du selvfølgelig har fjernet alle møbler. Du bør også undersøge, om der er nogle søm, der stikker op fra gulvet, som eventuelt kan ødelægge slibemaskinen. Sidst, skal du også være opmærksom på, at det kan støve, når gulvene bliver slebet. Derfor skal du enten fjerne eller afdække alt, der helst ikke må blive støvet.  

Derefter kan slibningen begynde. Normalt slibes der to gange. Første gang med en grovere slibeskive og sidste gang med en finere slibeskive. Det kan være nødvendigt at slibe en tredje gang. Men det vil din fagmand vurdere. Ligesom din fagmand også kan vejlede dig om, hvordan du skal pleje og vedligeholde gulvet fremadrettet.

 

Gulvafslibning, så effektivt kan det gøres

Det vil altid være et nemmere og billigere projekt at få slebet gulvene end at rive gulvene op og lægge nye gulve, selvom ovenstående proces også kan virke omfattende. Dog er det vigtigt at huske på, at det er professionelle gulvslibere, der udfører arbejdet, så du ikke selv skal bruge tid på det. Samtidig er du garanteret et smukt resultat, som du kan nyde i flere år, inden det er nødvendigt at gentage processen.