Isoleringskrav ved tagrenovering

25. februar 2021

Skal du isolere dit hus?

Du har tænkt over det længe, og nu er det så endeligt tid til det: det store projekt sættes i gang, og taget skal renoveres. Men inden noget tag overhovedet rives af og I får set jeres splinternye tag, så er der lige nogle krav, der skal være styr på. F.eks. er der et isoleringskrav, når du skal renovere dit tag, så længe investeringen er rentabelt. Altså, som udgangspunkt skal du efterisolere, når du renoverer en større bygningsdel for at bygningsreglementet overholdes, men så længe det ikke er rentabelt, er det faktisk ikke et krav.

 

Hvorfor er det så rentabelt at efterisolere?

Det lyder måske underligt, men det er nok mere rentabelt at få efterisoleret dit loft og tag end ikke at efterisolere. Og det er der også en god grund til: når der ikke er nogen ordentlig isolering, så flyver energiforbruget ofte til himlen (som i mange ældre huse), da en stor del af varmen - faktisk hele 25-40 procent - søger opad og bliver til varmetab, hvis taget er isoleret dårligt. Derfor er det altså en rigtig god ide at efterisolere sit tag, især hvis du allerede er i gang med at renovere det!

 

Tagrenovering - gør det selv - eller?

Hvis tagrenovering lyder som en større og udfordrende opgave, og du ikke er helt sikker på dine egne evner, så tøv ikke. Heldigvis er der et håndværkerfagråd, du kan kontakte i forbindelse med efterisoleringen af dit tag, som er mere end glade for at hjælpe dig. En professionel fagmand skal nok klare arbejdet ordentligt, og så er du sikker på, at varmen ikke flyver til himlen pga. dårlig isolering! Tagrenovering er altså mere rentabelt, end man skulle tro.