Derfor bør ældre boliger isoleres

17. november 2020

Isolering af din gamle ejendom

 

Isolering – ikke ligefrem det mest spændende ord, men det er om ikke andet en rigtig god investering at isolere dit kære hjem. Der er mange måder at isolere en ejendom på, men en hulmursisolering er en nem måde at tage godt hånd om dit hjem, samtidig med at du opnår et bedre indeklima og sparer på varmeregningen.

 

Hvad er hulmursisolering, og hvorfor er det vigtigt?

 

Men hvad hulen er hulmursisolering? Mange boliger, som er opført før 80’erne, er opført med en hulmur, det vil sige, at der er et mellemrum mellem den inderste og yderste del af muren, og det er dette mellemrum, der skal isoleres. Det er højst sandsynligt allerede blevet gjort under opførslen, men det isoleringsmateriale, som man brugte for 20-30 år siden, er ikke noget nær den kvalitet, der eksisterer i dag. Det kan bl.a. betyde, at isoleringen er blevet nedbrudt delvist med årene, og at din bolig derfor kun er sporadisk isoleret.

 

Der er mange fordele ved en hulmursisolering

 

Hvis du bor i en bolig, der er opført før 80’erne, er der stor sandsynlighed for, at isoleringen kunne trænge til en kærlig hånd. Hulmursisolering er isolering, der betaler sig på flere måder, og der er mange fordele:

  • Du sparer på varmeregningen, og en hulmursisolering har typisk tjent sig hjem efter 3-5 år
  • Du forbedrer din boligs energimærke
  • Du øger din ejendoms salgsværdi
  • Indeklimaet bliver væsentligt bedre
  • Du beskytter miljøet for CO2

Derudover kan en hulmursisolering foretages inden for en relativ kort tidsramme, og afhængigt af omfanget kan det gøres på en dag - en hurtig og billig løsning til at varmeisolere din bolig.

 

Professionel hjælp er en god idé

 

Det er en besværlig opgave at udføre en hulmursisolering selv, da det kræver fagekspertise og en masse specialudstyr – derfor er det vigtigt, at du finder en professionel håndværker. Du kan med fordel søge på google eller tage et kig på Isolering Nord, som har mange års erfaring med hulmursisolering i hele Nordjylland.