5 trin til at fjerne insekter fra bilen med insektfjerner

14. april 2021

Hvorfor er der så mange insekter på min bil?

Vi kender det nok alle sammen. Solen varmer det danske land, sommeren er kommet og vi tager på bilferie og bruger mange timer på motorvejen. Undervejs splatter insekterne ud på bilens ruder og sider og kanter og… de er bare over det hele. Men hvorfor er der så mange insekter på din bil? Det skyldes slet og ret, at det er sommer, og det er højsæson for insekter. Hvis insekterne får lov at sidde for længe på din bil under en bagende sol, kan det skabe små huller i lakken, da insekterne indeholder ætsende syre. Derfor skal du komme af med insekterne på din bil hurtigst muligt med insektfjerner.

 

Vær opmærksom, inden du bruger insektfjerner på bilen

Insektfjerner kan anvendes på de fleste lakerede overflader, med undtagelse af ubehandlet aluminium samt akryl eller plastoverflader. Undgå også at behandle bilens overflade med insektfjerner under solens stråler, da varmen vil få alkoholen i produktet til at fordampe og dermed reducere dets virkning. Det bedste resultat opnås ved at behandle små områder ad gangen.

 

Guide: Sådan bruger du insektfjerner korrekt

Har du aldrig brugt en insektfjerner før så frygt ej – vi kommer her med en simpel guide til, hvordan du bedst fjerner alle spor fra sommerens insektmassemord.

  1. Start eventuelt med at fugte insekterne, så de ikke er knastørre. Våde insekter er nemmere at fjerne end tørre.
  2. Spray insektfjerner på de ramte områder og lad virke i maksimalt to minutter – produktet må ikke tørre ind.
  3. Brug en klud til at skrabe de døde insekter væk.
  4. Fjern overskydende insektfjerner med en klud.
  5. Skyl hele bilen efter med vand – et voilà!