Sådan får du en behagelig bisættelse

15. marts 2021

Planlægning af bisættelse

Et dødsfald i familien eller i den nærmeste omgangskreds rammer naturligvis altid hårdt. Tiden herefter er derfor som regel også fyldt med en stor sorg, lige såvel som at det kan være en enormt stressende tid, da der ofte er mange ting, man skal have styr på. Når folk dør, hvad end det er forventet eller ej, er der mange praktiske ting, der skal ordnes og klares. Det giver egentligt sig selv, at det selvfølgelig er omfattende at skulle afvikle et helt liv med alle de ting, det indebærer.

 

Ved nogle aspekter er det indlysende, hvad der skal gøres, mens der er nogle andre ting, man nemt kan glemme eller måske slet ikke ved er nødvendige at tage sig af. For at sikre, at man får taget sig af alle de relevante ting, kan man derfor med fordel få hjælp af en bedemand. Vejgaard Begravelsesforretning er en erfaren bedemandsforretning, der tilbyder hjælp til planlægning af bisættelser og begravelser.

 

Vil du gerne sige farvel på en god måde?

Midt i virvaret af beslutninger og sorg kan en bedemand hjælpe dig til det rigtige overblik, der sikrer en flot bisættelse i afdødes ånd. Bedemanden kan sørge for mange af de praktiske ting såsom at anmelde dødsfaldet, arrangere tidspunkt for bisættelsen og styre den løbende kontakt til kirken. Derved kan du og din familie fokusere på at bearbejde sorgen i jeres eget tempo. Ønsker du at tage del i planlægningen af bisættelsen, kan du medvirke så meget, du har lyst, mens bedemanden fungerer som overordnet tovholder.

 

Virker bisættelsen uoverskuelig?

Det kan i høj grad virke uoverskueligt, når der skal planlægges og afholdes bisættelse for et familiemedlem, og derfor kan du med fordel tage kontakt til en bedemand, der kan hjælpe dig igennem den første svære tid.