Hold dit hus sundt med kvalitetsmaling

21. april 2021

Er det tid til at få malet huset?

Det er vigtigt at vedligeholde malingen på sit hus, og det er der præcis to årsager til. Den første årsag er, fordi det holder huset smukt og sikrer, at huset ser godt ud, når det lige bliver frisket op med en gang maling. Den anden årsag er, at maling af dit hus også er med til at beskytte din bolig og sikre, at din bolig holder sig “sund”. Du kan selvfølgelig også begive dig ud i at få malet huset, bare fordi du er træt af den gamle farve på huset og gerne vil prøve noget nyt.  

 

Vælg den rette farve

Det kan være rigtig svært at vælge den farve, som passer bedst til dit hus. En maler kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke farver der vil klæde huset, hvis du er i tvivl. Du skal dog være opmærksom. Det er nemlig ikke alle farver, der er tilladt at male. Hvis dit hus allerede har en eller anden vanvittig farve, som adskiller sig fra resten af husene i dit kvarter, og som ikke længere er en del af lokalplanens farvevalg, må du stadig gerne male dit hus i den farve, det har. Men hvis du skal male dit hus i en helt ny farve, så bør du tjekke, hvad lokalplanerne siger i forhold til farvevalg på huse i kommunen. Huset kan også være bevaringsværdigt, hvilket også forhindrer dig i at male det i en ny farve.

 

Husk at rengøre facaden inden du maler

Der er flere forskellige ting, der er vigtige at huske, inden du kaster dig ud i at male dit hus. Du skal først og fremmest huske at rengøre facaden grundigt, før du maler. Du bør også tjekke, om der er revner eller huller, der skal repareres, inden du begynder at male. Og så husk altid at mal med grunder, inden du maler med facademalingen.