Derfor er det vigtigt at skifte dæk

17. september 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Tjek, om dine dæk skal skiftes

Dækskifte er vigtigt for din sikkerhed som bilist. Når du kører med slidte dæk, er du til fare for både dig selv, dine medpassagerer og andre bilister. Det samme gælder, hvis du kører rundt på sommerdæk i vinterhalvåret. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du orienterer dig om, hvilke regler der gælder i forbindelse med dækskifte – så du kan køre trygt på vejen for fremtiden.

 

Hvornår skal jeg skifte dæk?

Mange er i tvivl om, hvornår et dækskifte er tiltrængt. Der kan være forskellige årsager til, at man bør skifte dæk. Det kan f.eks. være, hvis dine nuværende dæk er blevet beskadiget. Har du kørt ind i noget skarpt, eller har du ramt kantstenen? Så kan det være, at det er på tide med et dækskifte. Det kan samme gælder, hvis du kører med sommer- og vinterdæk. Kører du med sommerdæk om vinteren, har dækkene et dårligt greb i asfalten, som ofte resulterer i mistet herredømme over bilen på glatte veje.

Du bør også overveje et dækskifte, hvis dine dæk enten er slidte eller er gamle og porøse. Om du ejer en elbil eller benzinbil, er ligegyldigt. Det vigtige er din sikkerhed, og er du i tvivl om dækskiftet, bør du rådføre dig med en mekaniker.

 

Kan jeg skifte dæk selv?

I teorien kan du godt skifte dækkene på egen hånd, da det er samme proces, som når du skifter til reservehjulet. Nogle kan dog føle, at de ikke har helt styr på processen. I sådanne situationer er det en god idé at kontakte et autoværksted, der kan ordne dit dækskifte.

Efter skift af dækkene er du klar igen til at køre sikkert – til fordel for dig og andre i trafikken.