Derfor skal du handle i den lokale købmandsbutik i Rønde

26. marts 2021

Købmanden har eksisteret, siden der har været byer. Her kunne du finde varer fra nær og fjern, som var samlet i én købmandsbutik, hvor kunder kan få et stort udvalg af handelsvarer. Selvom der i dag er store nationale butikskæder, er den enkelte købmandsbutik stadig forankret i lokalmiljøet. De er afhængige af, at de lokale beboere kommer forbi og køber ind til aftensmaden. En købmandsbutik i dag er det samme som et supermarked, og de er truet af mange ting; det samme er lokalsamfundet, som omringer dem. Vi vil her forklare, hvorfor det gavner den lokale borger at handle i en lokal købmandsbutik meget mere, end man skulle tro.

Lokale købmænd holder pengene lokalt

Når du køber ind på internettet, bliver pengene overført til en virksomhed uden for lokalområdet. Det kan være, at det er praktisk at få ting leveret til døren, men det gør byen fattigere. Handler du i den lokale købmandsbutik, vil pengene sprede sig som ringe i vandet. Det vil sige, at der kommer flere penge til lokale aktiviteter – den lokale sportsklub kan få sponsoreret flere hold, og det kan være, der er penge til en lokalfest. Udover at købmanden får lov til at have forretning i byen, får byen også en større pengeindsprøjtning, fordi indtjeningen bliver bl.a. brugt på ting, som findes i lokalområdet.

Købmandsbutik i Rønde har både til hverdagen og de særlige lejligheder

Lad os så kigge på Røndes lokale købmand: Hos Meny i Rønde sørger de altid for at yde en god service, tilbyde høj kvalitet og et udvidet varesortiment. Der er både almindelige varer på hylderne og specialafdelinger, så du kan få maden helt frisk; de har bl.a. en slagter, delikatesse, bager, fiskeafdeling, økologi, udenlandske varer og en vinafdeling. Alt dette samlet under et tag – og de har endda lokalt producerede råvarer med i sortimentet. Vælg lokal købmandsbutik i Rønde og gør noget godt for lokalsamfundet omkring butikken.