Nyt tag, vælg en professionel taglægger

19. marts 2021

Gør-det-selv-projekter virker altid som en formidabel idé. Der er trods alt ingen mere tilfredsstillende følelse end den, man står tilbage med når man har udført et større stykke arbejde helt på egen hånd. Hvis du vælger selv at lægge dit tag, er der da også penge at spare i projektet, da det oftest er mandetimerne som ender med at få prisen til at stige til vejrs.

Det er dog vigtigt, at du har erfaring med at lægge tag – ellers kan skaderne og problemerne potentielt blive mange.

Vær omhyggelig når du udvælger dit nye tag

Hvis man har erfaringen på plads, hvilket tag kan man så lægge? Der er flere forskellige muligheder ift. Valg af tag, og de fleste adskiller sig hovedsageligt på prisen. Det enkleste tag du kan lægge er ståltagplader. Der er dog flere former for tag at vælge imellem, for eksempel tagpap, eternitbølgeplader, betontagsten og tegltagsten.

Det vigtigste når du skal vælge tag er at være kræsen. Det er dit tag det drejer sig om, så undgå at gå på for mange kompromisser.

Nyt tag? Vælg en professionel taglægger

Selv med den rette erfaring, er taglægning en omfattende proces – og en proces som, hvis den ikke er udført ordentlig, i værste fald kan have konsekvenser for hele din bolig. Derfor kan det være en fordel at vælge en professionel taglægger til at udføre arbejdet.

Hos en professionel har du 15-30 års garanti på dit tag, og du er sikker på, at arbejdet udført er af højeste kvalitet. Desuden slipper du for at tage kampen op med dit forsikringsselskab hvis noget går galt – det ville du højst sandsynligt skulle gøre hvis du selv stod for det.