Sådan opbevarer du dine dæk

17. november 2020

Levetiden på dine dæk

 

Vidste du, at du faktisk kan forlænge levetiden på dine dæk, hvis de bliver opbevaret på en bestemt måde? Når du skifter fra vinter- til sommerdæk og omvendt, skal de gamle dæk opbevares et sikkert sted, så de er klar til næste brug. Der er flere måder at opbevare dæk på, og du kan sagtens have dem derhjemme selv, hvis du vel at mærke har pladsen og de rette forhold til dem.

 

Sådan opbevarer du dine dæk bedst

 

Når du skifter dækkene, bør du rengøre dem, før de sættes til opbevaring. Når du herefter skal opbevare dem, er det vigtigt, at du lægger dem ned, så de ikke står på højkant - på den måde undgår du, at dækkene får en flad side. Det mest optimale er at opbevare dem på et tørt og mørkt sted, da dæk ikke har godt at forskellige temperaturer eller for meget sollys. Du kan sagtens opbevare dem i et skur, men det er vigtigt, du er sikker på, at temperaturen ikke svinger for meget, da eventuel fugt og kondens kan gøre skade på gummien, så den mørner inden næste sæson.

 

Giv dine dæk et ophold på et dækhotel

 

Ja, du læste korrekt. Der findes simpelthen dækhoteller, hvor du kan få dine dæk passet og plejet, når du ikke skal bruge dem. Et dækhotel sørger for, at dækkene opbevares under de rette temperature på et mørkt og køligt sted. Mange steder tilbyder de også at holde et skarpt øje på mønsterdybden, og de står også for af- og påmontering. Hos et autoværksted er det også muligt at få opbevaret dine dæk under de samme forhold som på et dækhotel.