Sådan finder du den rette elinstallatør

6. juli 2022

Bliv klogere på, hvad en elinstallatør er

 

Det er de færreste, der skænker mange tanker på ens hjems elinstallationer, så længe at de alligevel synes at virke. Du gør dog klogt i at overveje, om du måske har gamle og eventuelt skjulte elinstallationer bag husets vægge, da gamle stofledninger kan skabe risiko for stød og i værste tilfælde brandfare. Hvem skal du kontakte, hvis du påtænker at få en ny elinstallation? Det kan du læse mere om her, mens du lærer om forskellen på en elektriker og en elinstallatør, så du får bestilt den rigtige faglighed til jobbet.

 

Forskellen på en elinstallatør og elektriker

 

Der er en afgørende forskel på, hvilken opgave du kan få udført, når du bestiller henholdsvis en elektriker eller en elinstallatør. I helt grove træk kan man sige, at en elinstallatør er en elektriker, der har bygget ovenpå sin uddannelse. Den uddannelse, som elinstallatører har, giver dem viden om installationsprocessen og særligt om lovgivningen på netop dette område. Hvis du derfor skal have skiftet og installeret en ny elinstallation, er det vigtigt, at du kontakter en autoriseret elinstallatør. Der har forståelse for, viden om og respekt for installation af strøm, der kan være livsfarligt at arbejde med. Almindelige virksomheder inden for elektricitetsfaget har altid en installatør ansat også, da dette er lovpligtigt, så du behøver ikke søge ud til to forskellige virksomheder for at få den fulde pakkeløsning.

 

Find den bedste elinstallatør

 

Hvis man tager Herning som eksempel, der er en by, der dateres helt tilbage til 1827, finder vi med garanti ældre bygninger og boliger, der huser gamle elinstallationer. Når du skal finde den rette installatør til elinstallation i Herning, er det først og fremmest vigtigt, at du vælger en autoriseret installatør. Det er din garanti for, at de ved, hvad de har at gøre med, og at de er opdateret på lovgivningen nationalt og lokalt i dit område. Ellers kan du altid forhøre dig hos venner og bekendte for at få gode henvisninger.