Dette elektrikerarbejde skal du være påpasselig med

29. juni 2021

Det her må du selv gøre – også selvom du ikke er elektriker

Fordi man har elektrikere, er fordi der er nogen opgaver, som kun kan varetages af professionel. Til gengæld er der også mindre opgaver, som du sagtens kan gøre selv. Forskellen ligger i, hvad det har af betydning for det lokale el-netværk. Det betyder, at du selv kan trække ledninger ud fra stikkontakten, sætte nye maskiner til de kontakter, der allerede er installeret og udskifte rammen på stikkontakter. Er der tale om en ødelagt ledning til en maskine, er det tilladt for dig at udskifte den selv, da det er en separat ledning

 

Hvad må en elektriker kun gøre?

Hvis du er interesseret i at flytte rundt på stikkontakterne i hjemmet, omdirigere strømmen i forbindelse med tilbygninger eller lignende, er det opgaver, som du som ”handy-man” ikke må lave. Hvis du har den nødvendige kunnen, kan du sagtens, men problemet er, at selvlavede reparationer forværrer husværdien. Det betyder, at det bliver sværere at sælge huset, fordi de nye ejere er nødt til at fikse ikke-godkendte løsninger, før de må bruge huset. Derfor kan du tænke som tommelfingerregel, at så længe el-arbejdet ikke forandrer el-nettet, så er det okay for dig som almindeligt menneske at gøre det.

 

Ring til en elektriker

Som sagt er det ikke alle opgaver, som man må lave som privat menneske. Til gengæld står elektrikere klar til at lave arbejdet for dig. Som elektriker er man uddannet og kvalificeret til at gøre et korrekt stykke arbejde. Det kan være farligt, og derfor er bedre at lade en professionel gøre. Bor du i Vildbjerg, Holstebro eller Viborg, kan du hurtigt finde en elektriker, der ligger i midten af Midtjylland.