Skift til et pillefyr

6. januar 2022

Det bedste pillefyr

Overvejer du at skifte din nuværende varmeløsning ud med et pillefyr? Der er mange fordele ved det, og du kan ofte spare på din varmeregning. Men hvad er et pillefyr egentlig, og hvilket et eksakt pillefyr skal man vælge, hvis man overvejer muligheden? Læs med her og bliv klogere.

 

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr kan opvarme dit hus og det vand, som I i husstanden bruger. Det er altså en opvarmningsmetode ligesom et traditionelt gas-eller oliefyr. Den store forskel er bare, at der i stedet fyres med træpiller. Træpillerne er lavet af savsmuld og træspåner, som presses hårdt sammen, og som dermed kan bruges til at fyre med.

 

Derfor skal du vælge et pillefyr

Det kan godt være lidt uoverskueligt at skifte varmeløsning derhjemme, men der er rigtig mange gode grunde til, at du skal skifte over til et pillefyr, herunder:

  • Du sparer penge. Helt op til 50 % på din nuværende varmeregning
  • Investeringen i et pillefyr er tjent ind på bare 2-4 år på trods af den lidt høje startinvestering
  • Med et pillefyr forurener du mindre, da pillerne brændes fuldstændig ned
  • Et pillefyr er en mere miljøvenlig varmekilde, og du vil udlede mindre CO2

 

Der er altså flere gode grunde til, at du skal skifte over til et pillefyr. Har du besluttet dig, handler det bare om, at du får fat i det helt rigtige af slagsen.

 

Vælg det helt rigtige pillefyr

Der findes mange pillefyr på markedet, og derfor kan det være svært at vælge det helt rigtige til din husstand. Det handler dog i mange tilfælde om at finde et pillefyr, der er effektivt til det, som du skal bruge det til. Her er pillefyret Roteq 12 fra KS Bioenergi et oplagt valg. Her får du nemlig et fantastisk effektivt pillefyr. Efter mange års udviklingsarbejde, er dette pillefyr med et helt nyt og unikt brændersystem opfundet. Det er danskproduceret, A+ klasse, selvrensende og godkendt af Dansk Teknologisk instituttet. Derudover er det effektivt. Både målt på din økonomi, men også i forhold til udledning og dermed for miljøet.