Sådan finder du den bedste anlægsgartner

1. november 2021

En anlægsgartner står for at anlægge nye arealer med fliser, sten eller græs, bede og planter. Men det er den korte forklaring, fordi en anlægsgartner kan faktisk varetage alt fra anlæg- og plejeopgaver til designopgaver. Med andre ord står en anlægsgartner for alt der har med anlæg, vedligehold og arrangement af større friarealer og grønne områder.

Både virksomheder og private personer bruger anlægsgartnere til at skabe nye områder og arealer på matriklen – det kan fx være i private haver eller ved sygehuse, sportsarealer, offentlige byrum og mange andre steder.

Står du og skal bruge en anlægsgartner Fredericia eller andre steder? Her er en liste over opgaver, anlægsgartneren udfører for dig:

  • Fældning og beskæring af træer
  • Plantning af nye bede, planter og træer
  • Såning af græsplænearealer
  • Opførelse af trapper, støttemure og hegn
  • Opbygning af vandafledninger
  • Design og opbygning af private haver eller offentlige parker
  • Opførsel af nye indkørsler og parkeringspladser

Hvad koster en anlægsgartner?

Priser på anlægsarbejde varierer naturligvis meget alt efter opgavens omfang. Det bedste, du kan gøre, er at indhente tilbud fra lokale anlægsgartnere i dit lokalområde. Ofte opgøres prisen i timepriser, hvor den ligger på alt mellem 300 kr./t til 500 kr./t for en anlægsgartner.

Sådan finder du den bedste anlægsgartner

Når du skal finde den rette anlægsgartner Fredericia, eller der hvor du bor, så skal du overveje om det er vigtigt, at denne er fleksibel og kan lave lidt af hvert, eller om der er behov for en specialist i fx anlægning af virksomheders fronter fx forhave og parkeringspladser. Forhør dig eventuelt ad hos andre virksomheder i nærheden, om de kan anbefale en god anlægsgartner.