Spar penge - tjek radiatorskjuleren

23. november 2022

Radiatorskjuler – en smuk tilføjelse til boligen

 

Det er ikke mange, der sætter stor pris på den udseendemæssige værdi af en radiator. Det er naturligvis ikke kun på grund af udseendet, at radiatoren langsomt er gået af mode, men for dem, der fortsat opvarmer med en radiator, er der altså gode muligheder for at transformere udseendet til boligens fordel. Du er måske allerede stødt på en radiatorskjuler enten online eller hos en bekendt, og det er der gode grunde til – den er en utroligt simpel løsning til at opgradere ens bolig, og så er radiatorskjulere meget fleksible. Flere bruger også radiatorskjuleren til at få mere ”bordplads” til en fin plante eller en anden pyntegenstand, der bestemt overgår radiatorens egen æstetik. Man bør dog være opmærksom på, hvordan ens radiatorskjuler er bygget, så man undgår, at den stjæler varmen og giver en negativ værdi på varmeregningen.

 

 

 

Sådan kan en radiatorskjuler gøre varmeregningen dyrere

 

Hvis du har fået en tømrer til at bygge din radiatorskjuler, skal du være opmærksom på, at den er bygget og monteret korrekt. Hvis du selv har bygget din eller valgt en tømrer, der ikke har forsøgt sig med radiatorskjulere før, kan du risikere, at den simpelthen tager en stor del af varmen. Når det er tilfældet, vil du formentlig helt af dig selv skrue mere op for varmen, end du plejer, fordi rummet ikke føles tilstrækkeligt opvarmet. Det kan ende med at koste dig dyrt på varmeregningen, og det er den smukke tilføjelse alligevel ikke værd.

 

 

 

Sådan undgår du, at radiatorskjuleren dækker for varmen

 

Når du kontakter en tømrer eller snedker med henblik på at få lavet en radiatorskjuler, er det vigtigt, at du hører dem, hvilken løsning de har til problemet. For at undgå at radiatorskjuleren opsluger varmen og stopper flowet skal tømreren bygge en radiatorskjuler, der ikke er alt for tæt. Der skal kunne komme varme ud derfra, men det har den rigtige tømrer helt sikkert styr på. Vælg derfor tømrer med omhu, og hvis du selv vil bygge din radiatorskjuler, kan du nok få brug for et tip eller to fra en professionel, så du undgår det klassiske problem.