21. december 2021

Køb bælter i dansk design og få et eksklusivt kvalitetsprodukt

Er du på udkig efter et nyt bælte? Bæltet er et af mange spændende accessoires, der kan peppe dit look op. Alligevel glemmer nogle, hvor stor en betydning bæltet har for det samlede indtryk af et outfit. Et lækkert designbælte kan nemlig være prikken over i’et, når det kommer til at have et gennemført og cool udtryk. En væsentlig faktor er her at købe et bælte, hvor kvaliteten på både læderet og spændet er høj. Et bælte i dårlig kvalitet kan hurtigt få huller, revner eller misfarvninger, hvorfor det hurtigt kan komme til at se slidt ud.

 

Typer af læder

Når du skal sikre dig et kvalitetsbælte, er det centralt at undersøge læderets kvalitet. Læder er hud fra dyr – typisk køer – som er garvet, da garvningen stopper forrådnelsesprocessen. De to typer garvning du oftest vil støde på er kromgarvning og vegetabilsk garvning. Den vegetabilske og naturlige garvningsform er væsentligt bedre for miljøet end den kemiske proces. Sådan nogle lædertyper ses blandt andet hos danske designbælter i høj kvalitet, hvilke du blandt andet kan købe hos Bosswik. Hos Bosswik bruger de imidlertid udelukkende vegetabilske garvninger i produktionen af bælter. Derudover bruger Bosswik europæiske garverier, og primært i Italien, som har gamle traditioner indenfor bælteproduktion.

 

Ægte versus imiteret læder

Når du køber bælter, skal du desuden være opmærksom på, at mange bælter er lavet af imiteret læder. Ægte læder til bælter er et kvalitetsstempel i sig selv, men selv indenfor disse lædertyper findes der varierende kvalitet. Kernelæder kendetegnes som et af de mest kvalitetssikre former for læder. Dette er til dels korrekt, da læderet stammer fra den midterste del af koens ryg, hvilket betyder, at læderet er finere og mere ensartet. Alligevel skal du være opmærksom på, at når man producerer bælter på omkring en meter, må man bruge hele huden, hvilket kan resultere i delvis kernelæder.