Hvad koster det at få malet sin bolig? 

3. august 2020

Skal du have malet din bolig og mangler overblik over, hvad det nu lige kommer til at koste? Det kan for mange være svært at vurdere, hvad en maleropgave ender med at løbe op i, og det er meget forståeligt – for prissætningen på maleropgaver afhænger af massevis af parametre. Prisen er med andre ord ikke noget, du lige kan google dig til uden at kontakte en malermester! 

 

Hvor stort et område skal du have malet? 

Først og fremmest er antallet af kvadratmeter på det område, du skal have malet, det mest afgørende parameter for prissætningen. Antallet af kvadratmeter giver altid en god indikation af, hvor mange timer din malermester kommer til at bruge samt hvor stor en mængde maling, du har brug for. Det er naturligvis også afgørende, hvad det er, du skal have malet samt hvilket underlag, din maler skal male på. Drejer det sig fx blot om en dør, kan prisen variere alt efter type og underlag – en ubehandlet glat dør kan eksempelvis koste mellem 600 kr. og 1200 kr. at få malet, mens din maler måske vil kræve mellem 500 kr. og 900 kr. for en tidligere malet glat dør.  

 

Kvalitet og transport er afgørende 

Maling kan snildt variere i kvalitet. Kvaliteten påvirker naturligvis også prisen, idet et malerfirma med maling fra kvalitetsbrands skal have dækket omkostningerne ved at betjene dig med det. Det spiller også en faktor hvor lang en transporttid, din maler har til dig. Antallet af dage, som maleren arbejder på din maleropgave og dermed skal betale for transport og parkering, vil have betydning for den samlede prissætning på din opgave. 

 
Du kan kontakte Malerfirmaet Knold & Thinesen, hvis du fx bor i Odense eller et andet sted på Fyn og mangler et malerfirma, der skal varetage din kommende maleropgave.