Fordele ved botilbud på fyn

26. januar 2022

Et botilbud i naturens skønne omgivelser

Et botilbud er et tilbud til voksne mennesker, der lever med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, og som ønsker sig en hverdag præget af tryghed, forudsigelighed og samvær. Botilbuddet drives af fagligt kyndige mennesker, der har en vision om at samtænke social omsorg og terapeutiske behandlinger med en aktiv hverdag i naturen. Et botilbud til voksne på Fyn har organiseret sig efter netop dette princip, så udfordrede voksne kan få lov at mærke fordelene ved et liv i naturens omgivelser. Der findes forskellige tilbud inden i det store botilbud, der alle tager udgangspunkt i at bidrage til en mere meningsfuld tilværelse.

 

 

En aktiv hverdag med fokus på social omsorg nær Svanninge Bakker

Botilbuddet er ikke kun et tilbud om kost og logi. Det er udviklet med henblik på at skabe en aktiv og omsorgsfuld hverdag for beboerne, og derfor indgår en daglig beskæftigelse med dyr, landbrug eller andre udeerhverv i behandlingsforløbet. Der vil altid blive taget hensyn til den enkeltes ressourcer, men samtidig er formålet, at beboerne skal opleve en personlig udvikling, der bidrager positivt til deres generelle livskvalitet. Placeret i Svanninge Bakker vil beboerne bo nær de smukkeste omgivelser, som Fyn har at byde på, hvor økologi og bæredygtighed præger landbruget.

 

 

Forskning viser, at der er mange fordele ved at bo i naturen

De sidste mange års forskning har vist, at samvær med naturen er godt for helbredet. Det leder til lavere stressniveau, bedre søvn og en mere meningsfuld forståelse af hverdagen. Disse studier er baggrunden for, at flere botilbud nu kredser deres terapeutiske behandling om såkaldt social farming, hvor voksne med nedsat funktionsevne får et nyt tilhørsforhold til andre mennesker, naturen og i bedste fald dem selv. Formålet er at give disse voksne en ny følelse af autonomi, en ophøjet livskvalitet og en ny tilgang til forståelse og læring.