Find et botilbud på Fyn

27. januar 2022

Hvad er et botilbud?

Et botilbud er en løsning for personer, som er socialt udsatte eller har en nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Tilbuddet giver de udsatte borgere en unik mulighed for at komme ud at bo som selvstændige mennesker uden, at de helt bliver overladt til dem selv. På bostedet vil de blive støttet i deres personlige udvikling og modtage hjælp til dagligdagens udfordringer. I alle døgnets 24 timer er der professionelt personale til rådighed. Den individuelle borger bliver klogere på sig selv og social interaktion med andre. Et botilbud præsenterer dermed en mulighed for at blive godt rustet til at stå på egne ben. Opholdet på stedet kan variere meget i længde alt efter den enkeltes behov.

 

Botilbud for unge

Et botilbud for unge har fokus på at samle unge mennesker, der kæmper med de samme eller lignende problemer, under samme tag. På den måde kan de unge mennesker spejle sig i hinanden og bygge et fantastisk fællesskab op. Når man er i en udsat position, kan det være en gave at blive mødt af ligesindede, som deler ens bekymringer og frustrationer. De unge kan støtte hinanden igennem udfordrende sider af tilværelsen. Hele processen er faciliteret af et hold kompetente professionelle, som guider og hjælper de unge i det daglige.

 

Nordfyns Ungdomscenter er de unges botilbud på Fyn

Hvis du er på udkig efter et botilbud for unge på Fyn, så er Nordfyns Ungdomscenter stedet. De modtager kun unge i alderen 16-30 år, som har det svært. Centeret har både enkeltværelser og lejligheder, som de unge mennesker kan flytte ind i. Personalet tilbyder støtte og hjælp til beboerne, som gradvist lærer at kunne bo for dem selv. Botilbuddet ligger midt i naturskønne omgivelser, og der er rig mulighed for udendørsaktiviteter af forskellig slags.