Det bør du vide om el-scootere

3. august 2020

Dette indhold er sponsoreret.

En el-scooter er for mange brugere en nem og hurtig måde at komme frem og tilbage på mellem mindre strækninger. På den måde er en el-scooter en enorm stor hjælp for mange, der ikke selv har bil. Da gør en el-scooter hverdagen nemmere, og vælger man en model med god plads, er den god at bruge, når man f.eks. skal købe ind. Der findes el-scootere i mange forskellige størrelser og med forskellige funktioner, der kan tilpasses dine behov. Her får du de vigtigste ting, der er værd at vide, inden du investerer i en el-scooter. Vil du læse mere om andet erhvervsnyt, kan du klikke her.

 

Må du køre på el-scooter?

Selvom man måske kunne tro det, kræver det ingen form for kørekort for at køre på el-scooter, hvilket skyldes, at en scooter i færdselsloven ses som en cykel. Det er heller ikke påkrævet, at man skal have cykelhjelm på, mens man kører. Dog er der nogle krav til, hvor og hvordan man må og skal køre på sin el-scooter. Er du på udkig efter en el-scooter, så kan du besøge Damos.dk og læse meget mere om el-scootere.

 

Sådan skal du køre på din el-scooter

Da en el-scooter i færdselsloven betragtes som en cykel, gælder der også mange af de samme regler for de to transportmidler. Man må gerne køre på fortovet og i fodgængerzoner, som gågader og torve, hvis man altså ikke kører hurtigere end 6 km/t. Da betragtes man nemlig som en fodgænger. Kører man hurtigere end 6 km/t, skal man køre på cykelstien eller på selve kørebanen, hvor bilerne kører. Den maksimale hastighed for en el-scooter er 15 km/t. Ligesom for alle andre køretøjer er lys påkrævet på el-scootere, men dette er også kun gældende i lygtetændingstiden.