Få hjælp til gulvafhøvling på Fyn

7. december 2021

Hvad er gulvafhøvling?

En gulvafhøvling adskiller sig fra en gulvafslibning ved at bruge en gulvhøvl i stedet for sandpapir til at bearbejde gulvene. En gulvafhøvling er særligt god, hvis du står med et gammelt plankegulv, der enten er ujævnt, eller har en belægning af en gammel behandling, som du ønsker at få høvlet af, for at komme ned til det rene og lyse plankegulv. Herefter kan det være pænt at afslutte med en gulvslibning, fordi mand i de fleste tilfælde får man det pæneste resultat med de gamle gulve, ved først at få en gulvafhøvling.

 

Forskellen på gulvafhøvling og gulvslibning

Gulvafhøvling bruger en høvl til det grove arbejde. Den bruges for at fjerne gammel lak eller andet fra gulvene, så de er ens og lige. En gulvslibning er derimod til det fine arbejde, som sikrer en pæn overflade, der er uden splinter og pæn i dalene mellem plankerne. Gulvslibning bruger sandpapir til at slibe gulvene pæne, og der bruges ofte meget sandpapir med forskellige grader af finhed, først groft og derefter med finere og finere sandpapir, for at sikre overfladens pæne udseende, og det er derfor vigtigt at tage sig tid til at gøre arbejdet rigtigt.

 

Få hjælp til gulvafhøvling på Fyn

Det er et stort arbejde selv at give sig i kast med gulvafhøvling eller gulvslibning, og det kan derfor godt betale sig at få fat i en fagmand. Kontakt Eg’s Gulvafhøvling og få et uforpligtigende tilbud fra en professionel fagmand med mange års erfaring indenfor behandling af alle typer gulve.