Er det ved at være tid til nye vinduer?

1. november 2021

Der er mange forskellige årsager til, at det kan være en rigtig god idé at få nye vinduer. De gamle vinduer kan være rådne, hvorfor det ikke er ideelt, at de bliver siddende, fordi råd både kan smitte til andet træværk og desuden lever vinduet heller ikke op til sin funktion mere, hvis det er råddent. Hvis du udskifter dine vinduer, vil det højest sandsynligt have en positiv effekt på dit indeklima – og ikke mindst også på din varmeregning i vinterhalvåret. Utætte vinduer er hverken godt for huset, husets beboere eller miljøet. Der er altså ingen tid at spilde, hvis du ved, at dine vinduer er gamle, rådne og utætte. Nye vinduer skal der til.

 

 

Sådan monterer du nye vinduer

Skal du have nye vinduer, kan du sagtens selv forsøge at montere dem. Læs med her og bliv guidet i, hvordan du selv monterer dine nye vinduer.

  • Opmål størrelsen på de vinduer, du skal bestille – og dobbelttjek gerne målene, så du ikke kommer til at bestille noget forkert.
  • Tjek vinduerne igennem for transportskader, når de er blevet leveret på din adresse. Det er irriterende at have sat helt nye vinduer i, der så viser sig at være beskadiget.
  • Fjern det gamle vindue ved at afmontere det. Fugen skal fjernes og bagefter fjernes skruerne, der holder vinduet på plads, og nu kan vinduet løftes ud.
  • Sæt det nye vindue på plads i hullet og sæt karmen fast med kiler. Vær sikker på at der er ens afstand mellem karm og mur hele vejen rundt og vær også sikker på, at vinduet åbner og lukker korrekt, før du færdigmonterer det.
  • Skru karmen fast i muren og fyld isolering mellem karm og murværk.

 

Vælg en lokal tømrer til udskiftning af nye vinduer

Anbefalingen er dog altid at få en professionel til at montere de nye vinduer. Svendborg Vinduer har 20 års erfaring, 10 års garanti og de opererer på hele Sydfyn. Hvis du ikke selv har kompetencerne til at udskifte vinduer, så vælg nogen der har.