Derfor er modulbyggeri en god investering

22. april 2021

Modulbyggeri er en effektiv, ny metode til bygning af huse. Ved at forberede og bygge moduler af huset på fabrikker, kan de hurtigt og effektivt sættes sammen med resten af huset. Det tager kortere tid på byggepladsen, og du får hurtigere et nyt hus at bo i. Alle materialer fremstilles og samles under et tag, så der ikke opstår tilfælde med svamp gemt i væggene. Desuden er modulbyggeri en rentabel og bæredygtig konstruktion – med et højt kvalitetsniveau. Især den bæredygtige del er vigtig at bide mærke i, da bygningen af modulerne kan spare flere tons CO2 ift. traditionelt byggeri.

Stabilt modulbyggeri er godt i mange sammenhænge

Hvorfor vælge modulbyggeri frem for klassisk byggeri, er der mange grunde til. De præfabrikerede moduler gør det både nemmere og hurtigere for dig at bygge huset op. Det kommer med mange fordele. For det første vil brugen af modulbyggeri gøre dine naboer gladere. Der vil stadig være en smule støj fra bebyggelsen, men støjniveauet er væsentligt mindre og vil kun finde sted i en kortere periode. Desuden vil det hurtige arbejde stoppe potentielle tyve. Når materialerne hurtigt kan sættes sammen, er der mindre for tyvene at tage af, når byggepladsen er lukket. Udover de praktiske forhold under bebyggelsen vil du opleve, at selvom modulbyggeri ikke er traditionelt byggeri, kan materialerne stadig levere en god akustik. Har du børn eller bor tæt på et støjende område, kan væggene sagtens lukke lydene ude.

Mange myter om nye metoder

Der er rygter om, at modulbyggeri har visse mangler – det er ikke sandt. Vi vil derfor tillade os at informere dig om, hvordan forholdene egentlig er, så du er klar over dem:

  • Modulbyggeri er ikke lige så robust som traditionelt byggeri: Falsk. Materialerne til modulbyggeri kan tåle ekstra belastning, da modulet også skal kunne holde til transporten.
  • Modulbyggeri egner sig ikke til permanent beboelse: Falsk. Modulbyggeri kan både bruges til midlertidige og permanente boliger. Afhængig af materialer kan du få en bygning, som du vil have den.
  • Præfabrikeret modulbyggeri sætter mange begrænsninger: Primært falsk. Det er sandt, at der er visse begrænsninger, fordi designet skal kunne holde til transporten. Dog udvikles der løbende nye designs, som imødekommer specifikke ønsker. Eventuelt kan du tage en snak med fabrikanten for yderligere rådgivning.