Hvornår skal man købe en elbil?

18. marts 2020

Regeringen har planer om et tilskud på 50.000 kroner per elbil helt frem til 2021. Regeringen har i sinde at øge salget af elbiler i Danmark fra 1.000 til 3.000 om året.

Efter der kom en højere afgift på elbiler i Danmark, stoppede meget af salget i Danmark. Derfor bliver det spændende at se, om der kommer flere elbiler på de danske veje, hvis regeringen indfører disse besparelser. Elbiler er uden tvivl fremtiden, da man ved med sikkerhed, at olien vil slippe op på et tidspunkt. Dette kan enten blive forkortet eller forlænget, alt efter forbruget af fossile brændstoffer i fremtiden. Overgangen fra benzinbiler til elbiler tager større og større skridt, ikke blot i Danmark, men hele verden.

Her er nogle af de fordele man får ved køb af en elbil:

  • Billigere afgift
  • Lav CO2-udledning
  • Billig i reparation
  • Lang levetid

Der er nogle enkelte ting man også skal huske på, når man køber en elbil:

  • Har man ikke råd til en opladningsstation i hjemmet, skal man finde en offentlig ladestation.
  • En opladning kan tage ca. 2 timer, hvis den oplades ude i byen.
  • Om vinteren kan rækkevidden på batteriet være kortere, grundet det kolde klima i danmark.

 

Leasing, Finansiering eller køb?

Det er altid et svært valg, at skulle beslutte sig for om man skal lease, finansiere eller købe sin bil. Hvis du render rundt og er tæt på at købe en elbil, ville det være klogt at vente lidt længere. Hvis regeringen vedtager den nye afgift for elbiler er der mange penge at spare. Man skal huske at undersøge markedet, inden man beslutter sig for at lease, købe eller finansiere en ny bil. Ting som antal kørte km, korte ture, lange ture og en masse andre ting spiller en vigtig rolle, for at spare penge. Så hvad skal man gøre?

Jeg ville anbefale at vente med at købe en elbil, til regeringen har fundet ud af om afgiften skal ned.

 

En anden vigtig ting at tage højde for er teknologien på batterierne. Da elbiler er i stor udvikling og fremgang betyder dette, at de ældre biler vil miste meget værdig, når der kommer nyere og bedre elbiler, med bedre batterier på markedet.

Billigere elbiler på vej til Danmark?

 

El-batterier

I Norge har et hold forskere lavet et gennembrud, hvad angår batterilevetid. Dette kan gøre fremtiden spændende for telefoner, tablets og batterier til elbiler. Forskerne mener det bliver muligt, at få elbiler til at ramme omkring 1000 km. på en opladning. Hvis forskerne får en succes med dette forsøg vil det betyde, at telefoner kun skal oplades et par gange om ugen, og elbiler kan køre 3-5 gange så langt som de kan i dag.

 

Populære artikler